In de maak

Het afgelopen schilderseizoen,  dat liep van september 2018 tot en met april 2019,  heb ik veel op papier gewerkt. Toch heb ik met ook laten verleiden tot het schilderen van doeken. Zo ontstonden Hanneke en Janneke tijdens het thema ‘regen’.

Imperfectie ( te zien bij het onderdeel abstract) rondde ik af, en ‘zus zit’ werd gemaakt tijdens een workshop.

Tijdens de schilderweek in Lieg afgelopen september, ,maakte ik ‘ netjes op weg’. Dit schilderij hoort bij een serie waaronder ook ‘samen uit, samen thuis’ en ‘alle mens aan dek’ vallen.

“Grietje van Goes” is inmiddels ook al geplaatst en nu kan ik gaan werken aan onderstaande dame. Het voorbeeld ervan zag ik toen ik in Groningen was deze vakantie en de techniek van het door laten schijnen van de achtergrond trok mij aan. De blote borst en de armen heb ik erbij gefantaseerd en misschien wordt er nog wel het e.e.a aan het gezicht gedaan. Het is nu wel erg lang, maar ja wat wil je als je zo op het doek gezet wordt!